PATAKÉRT | Élénk vita volt az alakuló ülésen

Élénk vita volt az alakuló ülésen


A Patakért egyesület jelöltjei felszólalásukban szóvá tették, hogy az alakuló ülés napirendjére úgy került fel a bizottságok felállítása, hogy a megválasztott polgármester az ügyben nem kezdeményezett egyeztetést, megkeresésükre nem reagált. Vigyikán Csaba kérte a testületet, hogy a kérdést ne az alakuló ülésen tárgyalják és a legközelebbi alkalommal, egyeztetés után válasszák meg a bizottságok elnökeit, belső és külsős tagjait. Indoklásként hozzáfűzte, hogy a szavazati arányok és a mandátum arányok is indokolnák, hogy az egyik bizottság elnökét a Patakért képviselője adja és a 9 külső bizottsági tagból is legalább 3 jelölése a Patakért egyesület képviselőit illetné meg.

Aros János érdemben nem válaszolt a kérdésre, viszont többször megkérdezte, hogy Vigyikán Csaba kezdeményezett-e egyeztetést az ügyben. Erre a kérdésre Csetneki József válaszolt, aki elmondta, hogy október 17-én csütörtökön többször is kereste a titkárságán Aros Jánost, de azt a választ kapta, hogy a „polgármester úr szabadságon van” ezért egy emailben kérte, hogy hétfőn kerüljön sor egyeztetésre. Erre a titkárságon halvány ígéretet is kapott, de ehelyett 18-án pénteken azonban már a határozati tervezetek jöttek emailen. Erre a felvetésre Aros János mobiltelefonját felmutatva azzal válaszolt, hogy őt nem kereste a Patakért Egyesülettől senki.

Csetneki József kifogásolta, hogy megválasztott képviselőket a megkérdezésük nélkül sorol be a polgármester olyan bizottságokba melyben esetleg nem is akarnak, vagy tudnak dolgozni.

Berger Zsolt ezután azt kérdezte Aros Jánostól, hogy nem érzi-e úgy, hogy a választások nyerteseként neki illett volna egyeztetést kezdeményeznie, amire a polgármester azzal válaszolt, hogy a testület működési szabályzata szerint az ő joga a bizottsági tagokat jelölni, és ő mint polgármester sem Berger Zsolttal, sem mással nem fog erről egyeztetni.

Hutkainé Novák Márta Berger Zsoltot jelölte a pénzügyi és gazdasági bizottság elnökének - amit azzal indokolt, hogy a jelölt közgazdász végzettséggel és megfelelő szakmai tapasztalattal rendelkezik - és kérte a testületet, hogy Csetneki Józsefet válasszák meg a Humán és Vigyikán Csabát a szociális és egészségügyi bizottságba. Aros János ezeket a javaslatokat polgármesterként nem támogatta, a fidesz képviselői kiegészülve Saláta László lokálpatriótával a Patakért képviselőinek valamennyi javaslatát 7:4 arányban leszavazták.

Így számolt be az alakuló ülésről a sarospatak.hu.Kapcsolat

patakert@patakinfo.hu

Kérdése van? Csatlakozni szeretne? Ha jövőképünk és terveink felkeltették érdeklődését és kapcsolatba szeretne lépni a PATAKÉRT csapattal,kérjük, írjon levelet a fenti email címre.

Csetneki József - +36 20 569 67 58

Fent vagyunk a facebookon is!

Az ellenzéki pártok támogatásával

  • mszp_logo
  • dk_logo
  • momentum_logo
  • jobbik_logo
  • mm_logo

Események


PATAKÉRT - Sárospatak 2019.

Kiadó: Patakért Egyesület
Cím: 3950 Sárospatak, Petőfi Sándor u. 22. II/4.
Felelős kiadó és felelős szerkesztő: Vigyikán Csaba, az Egyesület elnöke