PATAKÉRT | Durvul a kampány

Durvul a kampány

Mi a fejlődés?


A politikai kampányok a mindenkori politikai kultúra lenyomatai. Sárospatakon csendesen zajlanak az események. Talán az a néhány letépett egynapos plakát sejteti, hogy komoly feszültségek rejlenek a mélyben, amely azon a néhány plakát-kihelyezésre alkalmas felületen voltak láthatóak pár napig, amelyek a város területén itt-ott lehetőséget nyújtanak a plakátok elhelyezésére… Mert a vállalkozók nem merik az üzletük ajtajára kitenni a másik oldal plakátját. Miért nem?

Kicsit nagyobb feszültségek érzékelhetőek a virtuális térben, a facebook-on, néhány, erős kifejezéseket sem megvető posztban, amelyek a jelenlegi polgármester rohamaszfaltozási munkájáról, az egyetlen lámpás kereszteződés forgalmi rendjének módjáról és kialakításának áráról lett megosztva a napokban. Ki tett többet Sárospatakért verbális verseny indult itt el. Mintha két Sárospatak lenne. A narancssárga sarokból versenybe szállók egy lendületesen fejlődő, jól élhető kisvárosról beszélnek, ahol saját érdemeik között említik a mentőállomást, a MÁV villamosítást, a kisvárost, ahol igazi közösségek működnek. Tokaj Hegyalja legdinamikusabban fejlődő kisvárosáról beszélnek, ahol élni jó, megújuló óvodákról, megújuló iskolákról, megújuló templomokról, intézményeik diákjairól és pedagógusaikról, civil szervezetekről tesznek említést, amelyek – teszik hozzá – Sárospatak érdekében tevékenykednek. Majd arra kérik a sárospatakiakat, támogassák őket abban, hogy a már működő, megkezdett fejlődés tovább folytatódhasson.

Felőlük nézve a másik Sárospatakról azt kérdezzük, hol itt a fejlődés? Vagy azt is, hogy mit tartanak ők fejlődésnek? – Mert a város működtetése, üzemeltetése, amiben nagyjából testet ölt és ki is merül munkájuk, nem az.

Egyáltalán mit érthetnek ők fejlődésen? És mi lehet a céljuk, aminek érdekében megtörténik a szóban forgó fejlődés?

A fejlődés, jobbra jutás. Egy alacsonyabb állapotból, szintről, kisebb mértékről fokozatosan egy magasabbra lépés; haladás, növekedés, gyarapodás, előrelépés, emelkedés, modernizáció, innováció, előrehaladás, föllendülés, virágzás, prosperálás. Csak mert ez állt meg Sárospatakon kb. 10 éve, de lehet, hogy több.

Ennek ellenére, természetesen örömmel vesszük, ha olvashatunk ezekről a városvezetés és választóik között kialakuló vitákról, mert ezekből sok kiolvasható arról a politikai kultúráról, amiről pár sorral feljebb szót ejtettünk.

Hajrá PATAKÉRT!!!


Kapcsolat

patakert@patakinfo.hu

Kérdése van? Csatlakozni szeretne? Ha jövőképünk és terveink felkeltették érdeklődését és kapcsolatba szeretne lépni a PATAKÉRT csapattal,kérjük, írjon levelet a fenti email címre.

Csetneki József - +36 20 569 67 58

Fent vagyunk a facebookon is!

Az ellenzéki pártok támogatásával

  • mszp_logo
  • dk_logo
  • momentum_logo
  • jobbik_logo
  • mm_logo

Események


PATAKÉRT - Sárospatak 2019.

Kiadó: Patakért Egyesület
Cím: 3950 Sárospatak, Petőfi Sándor u. 22. II/4.
Felelős kiadó és felelős szerkesztő: Vigyikán Csaba, az Egyesület elnöke