PATAKÉRT | Sárospatak – példa az összefogásra

Sárospatak – példa az összefogásra


„A közügyek elhanyagoltsága vagy méltatlan emberek kezébe való kerülése egyedül a tisztességes emberek kezdeményezésének hiánya és közéleti bátortalansága miatt történik.” – ezzel a Bibó-idézettel indul az ellenzéki összefogás Sárospatakon. Akik ezen változtatni szeretnének Sárospatak jövője érdekében, azok júliusban megalakították a Patakért Egyesületet. Az ellenzéki politikai pártok közötti összefogás hulláma elérte Sárospatakot is, így kézenfekvő volt, hogy a széles összefogásban rejlő lehetőséget meg kell ragadni a változtatások érdekében. Az egyesület bírja több politikai párt – a DK, az MSZP, a Jobbik, a Momentum, a Mindenki Magyarországa Mozgalom – támogatását.

A jelölt indítással kapcsolatban nem voltak egyeztetési problémák. Az egyesület és a pártok képviselői közösen állították össze a jelölt listát, ami azért volt nehéz, mert – bár egyetértettek a jelöltek személyében –, az emberek ódzkodnak a közéleti szerepléstől, félelmeik vannak és tapasztalatlanok.

Az a cél, hogy egy fideszes jelölttel szemben csak egy ellenzéki jelölt legyen a választókörzetekben, hiszen az ellenzéki összefogásnak minimum hat mandátumot meg kell szereznie annak érdekében, hogy hatékonyan működjön a testület.

Végül sikerült kiváló pataki embereket találni, akik vállalták a feladatot. Ők: Vigyikán Csaba, középiskolai tanár, Hutkainé Novák Márta, „hivatásos nagymama”, Vitányi Ernő, nyugalmazott tanár, sportember, F. Tóth Balázs, néprajzos, Berger Zsolt, borász, közgazdász, dr. Ablonczy Zoltán ügyvéd, Csetneki József, tanár, iskola és óvoda alapító, Ádám László vállalkozó.

És közülük megtalálták a közös polgármester-jelöltet is.

Ő Csetneki József, akit a Patakért Egyesület így jellemez: „ A rendszerváltozás óta több civil szervezet alapítója, vezetője és tagja. Azt várjuk tóle, hogy legyen ő a ‘primus inter pares’, azaz első az egyenlők között. Építse vissza a partnerségi viszonyokat Sárospatakon a város életének minden szereplőjével gazdasági, kulturális, szociális és minden egyéb szakmai és társadalmi területen annak érdekében, hogy Sárospatak újra a sárospatakiaké lehessen, akik szeretettel, szívesen és aktívan vesznek, vehetnek részt közösségük ügyeinek intézésében, saját sorsuk tevőleges alakításában.”

Csetneki Sárospatak örökmozgója, festőművész, szervező zseni. Létrehozta és több mint tíz éve fenntartja a – 2007-ben Kiválóra Minősített – Alapfokú Művészetoktatási Iskolát, amelyhez öt éve óvoda is társul. Két évtizede fenntartja az Urbán György Szabad Iskolát és Nemzetközi Ifjúsági Művésztelepet, ahová az ország minden részéről és a határon túlról is érkeznek festők, grafikusok. A 20. évforduló alkalmából Budapesten a Vármező Galériában nyílik október elsején kiállítás a legjobb alkotásaikból.


Kapcsolat

patakert@patakinfo.hu

Kérdése van? Csatlakozni szeretne? Ha jövőképünk és terveink felkeltették érdeklődését és kapcsolatba szeretne lépni a PATAKÉRT csapattal,kérjük, írjon levelet a fenti email címre.

Csetneki József - +36 20 569 67 58

Fent vagyunk a facebookon is!

Az ellenzéki pártok támogatásával

  • mszp_logo
  • dk_logo
  • momentum_logo
  • jobbik_logo
  • mm_logo

Események


PATAKÉRT - Sárospatak 2019.

Kiadó: Patakért Egyesület
Cím: 3950 Sárospatak, Petőfi Sándor u. 22. II/4.
Felelős kiadó és felelős szerkesztő: Vigyikán Csaba, az Egyesület elnöke